Review:
Xiaomi mi flora sensor
Flower Care - APP:
Bij deze sensor wordt een APP (Flower Care) geleverd. Als je deze installeert dan communiceert jouw telefoon rechtstreeks via Bluetooth met de sensor. Je hebt dus geen speciale controller nodig. Er is een iOS en Android versie beschikbaar.
Installatie:
De eerste stap is om de APP te downloaden en deze te installeren. Dit wijst allemaal voor zich. Om de APP te gebruiken heb je een MI/Xiaomi account nodig.
Registratie:
Sensor toevoegen:
Als je op het startscherm bent dan moet je op het plusje klikken en kiezen voor de sensor. Er is namelijk ook een pot variant beschikbaar. Nu gaat jouw telefoon zoeken naar de sensor. Zorg dat deze dichtbij je telefoon is (max 10 cm) en nog belangrijker: maak de sensor open en verwijder het lipje bij de batterij. Hij werd snel gevonden.
Plant koppelen:
De APP heeft een grote database aan plant informatie die je kunt gebruiken om te bepalen of de plant voedsel of water nodig heeft. Dit is ook de volgende stap. Nu hebben de we de plant gekoppeld en kan ik de sensor in de plant gaan plaatsen. Zorg dat je de sensor redelijk diep de grond in duwt anders geeft hij geen juiste waardes.
Na een paar seconden zie je de vochtigheid van de grond en de voedingswaarde binnen komen. Ook zie ik de hoeveelheid lux en de temperatuur. Het handige van deze APP is dat ik direct zie dat mijn plant te weinig licht krijgt.
Wat is er nog meer?
Historie:
Via de APP krijg je ook de mogelijkheid om de historie bij te houden. Super handig om te zien of de plant bijvoorbeeld verbetert als je hem meer in het licht zet.
Status van sensor:
Je kunt het batterijniveau inzien en de firmware update van de sensor.
Status update:
Nog goed om te melden is dat de sensor de laatste x dagen aan data onthoudt. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel dagen dit zijn. Hij stuurt dus niet zelf een update naar je telefoon. Dit gebeurt pas als je de APP opstart. Hierdoor is een noficatie, als bv een plant te weinig water heeft, niet aanwezig. Dit is wel erg jammer.