Onze sponsor:

Xiaomi mi flora sensor

Review van een slimme plant sensor.

Je zou soms kunnen zeggen dat we een beetje doorslaan in het slimmer maken van je huis. Dat is gedeeltelijk waar maar soms komen er producten voorbij die wel echt heel handig zijn. Zo ook deze Xiaomi Mi Flora Sensor, zoals de naam al doet vermoeden is het voor je planten. Deze sensor checkt of je plant genoeg voeding, licht en water heeft en of hij niet te warm/koud staat.

Superhandige gadget als je vaak vergeet je planten water te geven of hem juist te veel geeft.

Toet toet hij werkt via Bluetooth

Deze sensor werkt via de Bluetooth protocol. Dit klinkt misschien een beetje raar omdat je deze vooral kent van oa speakers. Maar er komen steeds meer Smart Home, met dit protocol, op de markt.

Dit zie je met name de laatste jaren door de introductie van BT 4.0 welke minder energie verbruikt en een beter bereik heeft. Nu we het toch over de bereik hebben moet wel worden opgemerkt dat dit een stuk minder is als bij Zigbee of Z-Wave. Want BT komt namelijk maar 10 meter verder, terwijl dit bij de andere protocollen soms wel 40 meter kan zijn.

Iets om rekening mee te houden. Een ander punt is dat jouw controller natuurlijk BT moet ondersteunen. We gaan er natuurlijk weer een paar testen.

Zoals al gezegd meet deze sensor de vochtigheid en de voedingswaarde. Dit doet hij door de 4 metalen puntjes aan het einde van de vorkjes. Deze moet je dus ook in de grond steken.

De temperatuur en lux waarde worden bovenaan de sensor gemeten.

Hij is waterdicht en is 120,5x24,5x12,5mm (H/B/D) groot. De stroom komt van een CR2032 knoopcel batterij. Je kunt deze sensor in China kopen voor rond de 18 euro.

Wat krijg je:

- Sensor
- CR2032 batterij
- Handleiding (Engels)

Specificaties:

Afmetingen:   120,5x24,5x12,5mm (H/B/D)
Protocol:   BT 4.1
Batterij:   CR2032 (3V)
     
     
     

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze sensor gaan installeren op:

Flower care APP
Homey by Athom

Dit product is te koop voor:


€ 16
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels