Onze sponsor:

Review:

SwitchBot Lock Pro - Next Gen Slimme slot

Installatie op de Homey PRO:

Bij een goed slot mag een koppeling met een Smart Home systeem natuurlijk niet ontbreken. We gaan hem proberen toe te voegen aan de Homey. Dit is een Smart Home hub waarmee je verschillende apparaten aan elkaar kunt koppelen. Je kunt vervolgens dit allemaal automatiseren door slimme regels te maken. Met deze toevoeging kun je het slot net even slimmer maken.

De Homey werkt met APP's welke fabrikanten kunnen maken, SwitchBot heeft een APP dus dat is een goed begin. Maar helaas zien we niet hem er niet bij staan. Het toevoegen lukt dus niet.

Matter:

Helaas is de Homey dus niet gelukt maar er zijn meerdere wegen naar Rome. Dit slot heeft namelijk ondersteuning voor Matter. Dit is een nieuwe Smart Home standaard waardoor apparaten gemakkelijk met elkaar kunnen praten. Om dit te laten werken heb je wel de Hub nodig want hij moet verbonden kunnen zijn met het internet. 

Het toevoegen gaat dmv een QR code en via je Google Home Hub. Ook hier kunnen we kort over zijn: want het toevoegen werkt ook hier nog niet. Hij vindt hem wel maar vervolgens duurt het een eeuwigheid en geeft hij een time out waardoor hij hem niet kan toevoegen. Er wordt geen reden opgegeven waarom hij het niet doet. Dit gedeelte is ook nog in Beta, dus kan zijn dat dit in de toekomst wel gaat werken. We houden het in de gaten.

Als we even Googlen zijn er wel gebruikers die hem hebben kunnen toevoegen op deze manier. Je kunt hem dan in diverse Smart Home systemen gebruiken. Zoals bv Home Assistant, het is wel zo dat je alleen de optie krijgt om volledig te ontgrendelen of te vergrendelen. Je kunt dus niet alleen het dagslot dicht laten, want in sommige situaties weleens handig kan zijn. Je hoeft dan alleen maar de handel te gebruiken om hem op te krijgen.

Dit product is te koop voor:


Lock Pro
€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten