Onze sponsor:

Review:

SwitchBot Lock Pro - Next Gen Slimme slot

Keypad:

Bij dit slot kun je een keypad kopen, wat natuurlijk super handig is, want op deze manier kun je het slot ook altijd openen/sluiten zonder een sleutel of je telefoon. De keypad is te koop voor rond de 50 euro. Hij heeft 3 opties om het slot te bedienen:

  1. Wachtwoord: Via de APP kun je een reeks cijfers opgeven welke je kunt gebruiken om de deur open te krijgen.
  2. Vingerscanner: Als je je vinger tegen de scanner aan houdt zal de deur ook open gaan.
  3. RFID kaart: Bij de keypad wordt een creditkaart meegeleverd, als je deze tegen de keypad aan houdt zal hij ook open gaan.

Alle 3 de methodes werken erg snel, met name de vingerscanner geeft bij andere fabrikanten nog weleens problemen maar bij de Switchbot doet hij het altijd direct.

Installatie Keypad:

De installatie van deze keypad is niet super ingewikkeld het is een kwestie van:

  • Klep verwijderen aan achterkant
  • Batterijen (2x CR123A)
  • APP opstarten en op het plusje drukken
  • Je ziet hem dan direct bovenin staan
  • Houdt vervolgens de sluiten en oke knoppen 2 seconde lang te gelijk ingedrukt
  • Hierna installeert de APP hem direct en ik kan hem een naam geven

Voor het vast maken van de Keypad worden 2 mogelijkheden meegeleverd: via een sticker of een beugel. Bij deze laatste wordt een template, schroeven en natuurlijk de beugels zelf meegeleverd. Voordeel van deze manier van bevestigen is dat hij zeer moeilijk los te halen is. Er zit overigens een optie in de APP dat je een notificatie kan ontvangen als hij toch los gehaald wordt. Zeer goed geregeld allemaal.

Zoals als gezegd zijn er 3 manieren om de keypad te bedienen om het slot open te krijgen. Bij het toevoegen van bv een wachtwoord krijg je 4 opties om de toegang te regelen dit zijn:

  • Permanent
    • De gebruiker heeft altijd toegang
  • Tijdelijk
    • Je geeft een start datum/tijd en eind datum/tijd op waarbij de gebruikers toegang mogen hebben
  • Eenmalig
    • Idem aan "tijdelijk" maar deze code mag maar 1x gebruikt worden
  • Noodtoegangscode
    • De optie is voor in het geval van nood. Het slot zal dan extra krachtig open gaan en er zal een email gestuurd worden naar het opgegeven emailadres

Instellingen:

Als we naar de instellingen kijken dan zijn er opties om het toetsenbord uit te zetten, het geluid en licht, en wat er gebeurd als je de vergrendelknop indrukt. Allemaal zeer uitgebreid en hier kan de concurrentie nog wat van leren.

Dit klinkt allemaal geweldig maar we hebben 2 kanttekeningen bij deze keypad en dat is dat hij wel vrij lomp en groot is. De knoppen zien er ook wat goedkoop uit dat is jammer. Het gebruik van CR123A batterijen is ook niet zo gebruikersvriendelijk, want deze zijn wat lastiger te verkrijgen.

Hub:

Om je slot te verbinden met het internet heb je de Mini Hub nodig. Als je deze namelijk niet hebt dan kun je alleen maar lokaal, via Bluetooth, verbinden met het slot. Dat gaat niet werken als je weg bent.

De installatie van de hub is niet ingewikkeld het is een kwestie van hem van stroom voorzien via de meegeleverde USB-C kabel. Hierna start je de APP op en drukt op het plusje en selecteert "uitrusting toevoegen", je ziet hierna de hub direct staan. Vervolgens houden we het knopje aan de bovenkant enkele seconden ingedrukt om het toevoegen te activeren, hierna vindt hij de hub en kun je hem gebruiken.

Dit product is te koop voor:


Lock Pro
€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten