Onze sponsor:

Review:

SwitchBot Lock Pro - Next Gen Slimme slot

Slot toevoegen aan APP:

Laten we dit slot eens gaan installeren om te kijken of het echt zo simpel is. En natuurlijk om erachter te komen hoe en of hij werkt. In de bijgeleverde handleiding staan 8 stappen om de installatie af te ronden.

Stap 0:

Uh, je zegt net dat er 8 stappen zijn, dat klopt wel maar wat er niet in de handleiding wordt vermeld is dat je een slot nodig hebt die aan beide kanten te openen is. Bij dit slot blijft de sleutel altijd in de binnenkant, bij sommige cilinders kun je dan niet aan de buitenkant het slot meer openen omdat er geen 2 sleutels tegelijk in het slot kunnen. Dus controleer eerst of dit mogelijk is.

Stap 1:

Als je een knop aan de binnenkant hebt worden er 8 verschillende adapters meegeleverd om te zorgen dat je het slot erop kunt aansluiten. In ons geval hebben wij een sleutel dus kunnen we naar stap 2 door.

Stap 2:

Om het slot aan de sleutel vast te maken worden 2 adapter platen meegeleverd: type A en type B. Dit is hetzelfde systeem als bij de Nuki. Om te bepalen welke je nodig hebt moet je kijken hoever het slot uitsteekt t.o.v. je schildplaat. Als hij groter is dan 3 mm dan gebruik je type A en als hij kleiner is type B. Verschil tussen deze 2 adapters is de bevestigingsmethode. Deze een schroef je vast en de andere plak je vast.

Stap 3:

In ons geval kunnen wij A gebruiken. Als je B gebruikt dan moet je zorgen dat de ondergrond goed schoon is voordat je hem erop plakt en er wordt een extra sticker meegeleverd om hem 24 uur vast te houden. Best een gedoe.

Stap 4:

Stop de sleutel weer terug in het slot.

Stap 5:

Klik de Lock Pro op de adapterplaat om deze vast te maken.

Stap 6:

Om te bepalen of de deur open of dicht is wordt een magneetje meegeleverd. Deze plak je aan het kozijn en lijn je uit aan de bovenkant van het slot. Zorgt dat de afstand tussen het slot en magneet tussen de 20 en 40mm zit.

Stap 7:

Nu verwijderen we het lipje bij de batterij, hierdoor zal het slot in de leerstand gaan (de LED knippert langzaam blauw). Nu openen we de APP en klikken op het plusje en volgen de instructies.

Stap 8:

Als je adapter plaat B hebt gebruikt moet je het slot even tijdelijk vastplakken met de bijgeleverde sticker. Het slot is namelijk behoorlijk zwaar en groot waardoor hij niet goed vast blijft zitten. Je moet hem dus tijdelijk even ondersteunen. Na enkele uren kun je hem verwijderen en blijft hij uit zichzelf hangen.

Werking:

Nu we alles geinstalleerd hebben kunnen we het slot ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Je kunt op diverse manieren het slot openen en sluiten:

  1. Knop aan voorkant:
    Als je de knop aan de voorkant indrukt zal hij op slot gaan, als het slot open is, en andersom. Als hij open is zal hij op slot gaan. In de APP zijn diverse instellingen om te regelen wat de knop doet. Zo kun je hem helemaal uitzetten, of je 1x of 2x moet drukken en of hij alleen moet vergrendelen of juist alleen moet ontgrendelen.
    [afbeelding instellingen)

  2. Draaien aan aan de knop:
    Als je aan de knop draait kun je hem ontgrendelen of vergrendelen

  3. Sleutel:
    Aan de buitenkant kun je het slot altijd openen met je sleutel

  4. NFC:
    Met een NFC kaart  kun je het slot ook bedienen. Dit is een kwestie van je telefoon in de buurt van de kaart te houden en deze in te lezen. Helaas kregen we dit niet werkend met de kaarten die we hebben. Dit kan natuurlijk ook aan het soort kaart liggen

  5. Keypad:
    Als je de keypad erbij koopt kun je hiermee ook het slot open/dicht doen. Later hier meer over.

  6. APP:
    Je kunt het slot uiteraard ook vergrendelen en ontgrendelen via de APP. Je moet dan wel in de buurt van het slot zijn dit gaat namelijk via Bluetooth welke een beperkt bereik hebben. Het kan ook via het internet maar dan moet je de hub er ook bij kopen. Later hier meer over.

Automatiseren:

Een slim slot is natuurlijk pas echt slim als je hem ook kan automatiseren. Hier kunnen we helaas kort over zijn, want momenteel is het niet mogelijk om het slot te selecteren bij de automatisering. Switchbot geeft aan dat ze dit gaan overwegen.

Je kunt wel via de APP instellen dat het slot altijd automatisch vergrendelt wordt nadat je hem hebt geopend. Op deze manier zal het slot nooit zomaar open staan.

Instellingen APP:

In de APP zijn best veel instelmogelijkheden. Zo kun je bv instellen hoelang het nachtslot open moet blijven. Je kunt ook instellen hoe de knop aan de voorkant reageert, bv dat je 2x op de knop moet drukken voordat er wat gebeurt. Wel zo handig want we hadden al een paar keer dat we hem per ongeluk indrukten.

Dit product is te koop voor:


Lock Pro
€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten