Onze sponsor:

Review:

SwitchBot Lock Pro - Next Gen Slimme slot

Conclusie:

Als je dit slot in huis haalt kun je zonder sleutels jouw deur vergrendelen en ontgrendelen. Dit kan op 5 verschillende manieren; via de APP, met de knop aan de binnenkant, met een NFC kaart, via de optionele keypad of met je sleutel welke je ook al op je oude slot gebruikt.

Dit laatste is direct ook een pluspunt van dit slot want wat er ook gebeurd, je kunt altijd nog je oude sleutel gebruiken. Dus mochten de batterijen leeg zijn of het slot via de APP niet reageren, dan heb je altijd nog deze optie, wel zo'n fijn gevoel.

Hij wordt gevoed via 4 AA batterijen welke volgens SwitchBot moet de batterij 9 maanden mee gaan. Het wordt niet aangeraden om oplaadbatterijen te gebruiken, wil je dit wel dan kun je ook de dual-power-pack kopen. Deze moet zelfs 12 maanden mee gaan voordat je hem moet opladen.

Bij dit slot kun je een hub kopen wat het mogelijk maakt om hem extern te bedienen. Als je deze hub namelijk niet hebt dan moet je altijd fysiek in de buurt van het slot zijn om hem te kunnen bedienen. Het slot gaat automatisch weer op slot (tijd in te stellen in de APP). Hier hoef je dus nooit over na te denken.

Als je een Airbnb hebt, en je wilt gasten toegang geven, dan is dit gemakkelijk te regelen via de APP. Je kunt namelijk een rooster opgeven met tijden en je kunt iemand ook tijdelijk toegang geven (datum+tijd). Dit is allemaal prima geregeld.

Dit slot heeft Matter ondersteuning hierdoor kun je hem gemakkelijk koppelen met een smart home systeem. Tijdens het schrijven van dit artikel is dit nog in Beta status, het lukt ons niet om dit werkend te krijgen. Dit kan natuurlijk nog veranderen in de toekomst.

In de SwitchBot zit een mogelijkheid voor automatisering maar helaas kun je het slot hier niet in gebruiken. Switchbot geeft aan dat dit gedaan is om veiligheidsreden maar wel te overwegen om dit in de toekomst mogelijk te maken.

Groot pluspunt van dit slot is dat hij al te koop is vanaf 139,99 wat hem het goedkoopste slot op de markt maakt. Zelfs als je de Hub en Keypad erbij neemt kost hij rond de 240 euro. Is natuurlijk nog steeds aardig wat geld maar dan nog blijft hij ruim onder de concurrentie.

Zijn er dan nog minpunten? Jazeker. Het slot is nogal diep waardoor hij vrij ver uit de deur steekt, naast dat dit niet zo mooi is liepen we tegen een probleem aan. Hij kwam tegen tegen kozijn aan omdat er een tochtstrip op de deur zit. Nu is het wel zo dat normaal gesproken de deur naar binnen open gaat en je hier minder last van zult hebben. In onze test hebben we hem op een achterdeur gemonteerd.

Ander punt is dat het slot vrij hoog is en hierdoor dicht tegen je deurhendel aan komt. Hierdoor is de klink lastig te gebruiken en komen je vingers knel te zetten en raak je weleens per ongelijk de knop aan. Niet super handig dus. Dat per ongeluk aanraken gebeurd trouwens wel vaker.

De bouwkwaliteit heeft 2 kanten. De body is van staal en hierdoor super stevig, maar de knop daarentegen voelt plastic aan en is niet zo dik waardoor hij lastig vast te pakken is.

Dan als laatste: het is niet het stilste slot en niet de snelste, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Dus: zoek je een slim slot voor een leuke prijs? Dan is de SwitchBot Lock Pro een goede keuze.

Prijs
Matter ondersteuning voor in de toekomst (samen met hub)
Snelle vingerlezer met veel opties (los te koop)

Lomp/Groot
Geen automatisering/Geo-locatie
Niet het snelste slot
Geen standaard accu/geen mogelijkheid tot oplaadbatterijen


 

Eindoordeel

7,5

Wij willen SwitchBot bedanken voor het beschikbaar stellen van dit product.

Getest met:
Homey, Firmware 11.1.0, APP: 8.2.0.1481, SwitchBot APP: 1.1.51
Lock Pro, firmware 1.8

Dit product is te koop voor:


Lock Pro
€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten