Onze sponsor:

Review:

HomeWizard Energy Socket - Wel of geen energie besparen?

Installatie via de Homey:

Je kunt deze plug ook buiten de HomeWizard APP aansturen. Hiervoor is een local API beschikbaar en kun je een koppeling maken met een andere systeem. We gebruiken een Homey om dit te testen. Je kunt hier een uitgebreide review van deze Smart Home controller vinden. 

Voordeel met deze koppeling is dat je data langer kunt bewaren zonder dat je een abonnement nodig hebt. En je hier kun natuurlijk koppelen aan de rest van je systeem om het geheel slimmer te maken.

Installatie:

De Homey werkt via APPS om apparaten werkend te krijgen, zonder een APP wordt het heel ingewikkeld. Gelukkig is er een APP voor HomeWizard apparaten. We moeten eerst zorgen dat hij op de normale manier geinstalleerd is via de HomeWizard APP. Als je deze weg volgt dan is de plug op jouw netwerk geinstalleerd. Om hem toe te voegen aan de Homey gaan we naar het Homey Dashboard en klikken op het plusje bovenin. Nu zoeken we op HomeWizard en selecteren we de Energy Socket.

Hierna gaat hij direct zoeken naar de tussenstekker en hij werd hij vrij snel gevonden. Na wat stappen zien we hem verschijnen bij mijn apparaten.

Installatie schermen:

Bediening:

We krijgen een aan en uitschakelaar, je kunt het dim niveau van de LED veranderen, je ziet het totaal verbuik, huidige verbruik en WiFi signaal.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

DAN:

 

Flow voorbeeld:

We maken een flow waarbij je net zoals in de HomeWizard APP de mogelijkheid hebt om je opbrengsten uit je zonnepanelen te gebruiken voor het warm maken van je boiler. Hiervoor gebruiken we de APP van onze zonnepanelen om het verbruik in te zien en natuurlijk de energy socket.

Bij de eerste flow kijken we naar de opbrengst en als deze hoger zijn dan 100W dan zetten we de tussenstekker aan.

ALS:

Bij de 2de flow maken we als de zon opbrengsten lager zijn dan 99 W dat hij een timer gaat starten. Je zou natuurlijk ook direct de tussenstekker uit kunnen zetten maar hierdoor heb je kans dat hij continue aan en uit gaat door de schommelingen in de opbrengste. Soms boven 100W en soms onder 100W.

EN:

De laatste flow controleren we of de timer gestopt is en of de opbrengsten onder de 100W zitten. Is dit nou het geval dan mag de tussenstekker echt uit.

DAN:

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels