Onze sponsor:

Review:

HomeWizard Energy Socket (v2) - Energie besparen

Conclusie:

Wil je apparaten eenvoudig op afstand in- of uitschakelen? Dan is deze tussenstekker van HomeWizard een uitstekende keuze. Het in- en uitschakelen doe je via de app, waarbij de communicatie via WiFi verloopt. Je hebt dus geen speciale hub nodig om de stekker te bedienen (dat scheelt weer een paar euro). Daarnaast kun je de stekker ook handmatig aan- en uitzetten met het knopje aan de bovenkant. De status wordt dan automatisch bijgewerkt in de app, zodat het daar ook klopt.

Naast bediening kan deze plug ook het stroomverbruik van het aangesloten apparaat meten. Zo kun je eenvoudig zien wat een apparaat verbruikt als het stand-by staat, waardoor je beter inzicht krijgt in je energieverbruik. Om te besparen kun je apparaten automatisch laten in- of uitschakelen. De app heeft diverse slimme functies, zoals het automatisch inschakelen van bv een warmwaterboiler. Je kunt dan als je te veel stroom opwekt met je zonnepanelen, de energie (warmte) opslaan om later te gebruiken.

Als je een apparaat van Bosch/Siemens hebt, kun je deze zelfs op afstand starten of stoppen. Voor deze functionaliteiten moet je echter een abonnement van €1 per maand afsluiten. Dit is geen groot bedrag en kan gemakkelijk worden terugverdiend door de besparingen.

In de APP zit een functionaliteit om te schakelen op de goedkoopste tarieven van de dag. Hiervoor heb je wel een dynamische contract nodig bij een energie leverancier. Door op basis van tarieven te schakelen kun je geld besparen door niet in de hoge tarieven uren energie te gebruiken.

De tussenstekker is stevig en compact, waardoor hij bijna onzichtbaar geplaatst kan worden. Je kunt er maximaal 3200W (16A) op aansluiten, wat voor de meeste apparaten voldoende is. Met een prijs van €27,95 is hij niet de goedkoopste plug, maar de uitgebreide functionaliteiten maken de prijs gerechtvaardigd.

De HomeWizard APP zit goed en logisch in elkaar maar geavanceerde regels kunnen niet gemaakt worden. Zoals het uitzetten van apparaten als je niet thuis bent. Gelukkig kun je deze plug eenvoudig koppelen aan het een smart home systeem zoals de Homey of Home Assistant.

Kortom, zoek je een manier om energie te besparen? Dan is deze plug een uitstekende optie.

Bouwkwaliteit
Kan zichzelf terug verdienen
Overzichtelijke APP
Prijs

Abonnement nodig voor extra functionaliteiten

Eindoordeel

7,5

We willen HomeWizard bedanken voor het beschikbaar stellen van dit product.

Getest met:
APP: 1.1.0.0(45)
Software: 3.02

Dit product is te koop voor:


€ 28
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels